Nieuwsbericht
Teamfoto

Dit is deD1 van dit jaar. Robuuste spelers!

 

Van links naar rechts ....

 
D1 Portaal
Laatste nieuws

Mon 04 Jun
ONR D1 winaar toernooi Zuidlaren

Op zaterdag 2 juni speelden de mannen van D1 op het toernooi van ZFC Zuidlaren de volgende weds...

 
 
 S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

Hans Maathuis nieuwe coach D1

Sun 29 Oct, 11:37




Hans, een aantal jaren jonger, in het tenue van CVSB, de Scheemder Boys.

Dit seizoen is Hans Maathuis technische leider geworden van de D1. We hebben enkele vragen aan Hans.

Je speelt zelf in ONR3. Heb je altijd bij ONR gevoetbald?

Ik ben mijn voetbalcarriere op 10 jarige leeftijd begonnen bij CVSB. Dit staat voor Christelijke Voetbalvereniging Scheemder Boys. Deze club is inmiddels gefuseerd en heet nu SC Scheemda. Het leuke is dat D1 dit jaar ook tegen D1 van SC Scheemda in de competitie speelt. Bij CVSB heb ik ongeveer 10 jaar in het eerste elftal gespeeld. We speelden toen in de 2e en 3e klasse (nu vergelijkbaar met eerste en tweede klasse). Op 28 jarige leeftijd ben ik bij ONR terechtgekomen. Ik woonde al een paar jaar in Roden en wilde graag wat dichter bij huis spelen. In het eerste jaar behaalden we met ONR1 direct promotie via de nacompetitie. Daarna heb ik nog vele jaren in het 1e gespeeld. De laatste jaren 5 jaar speel in het 3e elftal.

Welke posities heb je gespeeld?

Ik heb altijd midvoor gespeeld; doelpunten scoren is mijn specialiteit. Zo heb ik bij CVSB ook nog een wedstrijd tegen AJAX gespeeld. We verloren de wedstrijd met 8-1. Toch ging ik tevreden het veld af mijn met mijn gescoorde doelpunt.

Hoe komt het dat je leider bent geworden van de D1?

Het leek me leuk om coach van D1 te worden. De spelers van D1 kunnen een aardig potje voetballen. Ik hoop en vertrouw erop, dat ik met mijn voetbal-ervaring deze jongens wat kan bijbrengen. Als aan het eind van het seizoen blijkt dat de spelers van D1 individueel maar zeker ook als team zijn gegroeid dan ben ik tevreden.

Wat zijn je eerste indrukken?

In D1 zit voldoende talent. Ik zie zeker mogelijkheden om als team verder te groeien. Maar er is nog veel arbeid te verrichten. Daarbij is het natuurlijk erg belangrijk in hoeverre de spelers zelf open staan voor de aanwijzingen die tijdens de training en de wedstrijd worden gegeven.

Heb je een favoriete profclub en hoe is dat zo gekomen?

Niet echt. Als kind had ik een voorkeur voor Feijenoord. Maar deze club heeft niet meer de allure van vroeger. Ik kijk graag naar wedstrijden in de Champions League. Als PSV of Ajax spelen dan hoop ik uiteraard dat ze winnen.

Was je zelf graag profvoetballer geweest? Zo ja, waarom is dat niet gelukt?

Ik heb niet echt de ambitie gehad om profvoetballer te worden gehad. De klasse waar ik bij CVSB speelde was, denk ik, het maximaal haalbare niveau voor mij.

Wat voor werk doe je ?

Ik ben beleggingsadviseur van beroep. Ik adviseer vermogende cliënten hoe ze hun vermogen het beste kunnen beleggen. Ik doe dit bij de Rabobank Noord Groningen, vanuit de locatie in Bedum. Voordat ik bij deze bank terecht kwam heb ik ook nog vele jaren bij de Rabobank in Roden gewerkt.

Bedankt Hans.

 








Terug
 
 
 
 
 
Sponsorgalerie